partners-in-top

Ny huvudtränare för damlaget: “Det ska bli intressant att se vad han kan bidra med”

Efter föregående säsong tackade Andrey Nuzhdinov för sig i rollen som huvudtränare. Jakten på en ersättare har pågått under en tid och vi kan idag gladeligen presentera Erik Henriksson som ny kapten vid rodret.

– Det känns intressant och är en ny utmaning, säger han. Och det känns roligt att få förtroendet att träna damerna.

Henriksson är blott 20 år gammal men har en bakgrund som bandyspelare.

– Ja, jag har spelat bandy i princip hela livet. Jag började spela i Karlsborgs BK när jag var fyra år och har hunnit med att representera alla föreningar i kommunen sedan dess. Och bandyn har alltid funnits runt mig då mina föräldrar varit aktiva länge på något sätt.

Kalix Bandy är nöjda med Henrikssons intåg i laget.

– Det blir intressant att se vad Erik kan bidra med i gruppen, säger John Mannberg, ordförande i Tävlingskommittén. Alltid lika roligt när unga och hungriga personer axlar en större roll i organisationen. Det är så vi bygger oss långsiktigt starka.

Vad tar du med dig till laget?

– Jag tror jag kan tillföra engagemang, ungdomlighet och ny energi, säger Henriksson, samt nya tankar och idéer.

Vad har du för målsättning med säsongen?

– Det kan jag inte svara på nu. Först måste vi sätta oss ned och ser hur vi ska lägga upp säsongen. Möjligheterna är stora och vi kommer jobba stenhårt för att göra bra resultat. En målsättning är såklart att gå segrande ur så många matcher som möjligt men jag vill först bygga en stark grund med ett bra spelsystem som vi känner oss trygga med.

Henriksson är trots sin ringa ålder även bandydomare och dömer matcher i Division 1 (herr) och i Allsvenskan på damsidan. Vi kan ana att regelboken är väl inläst.

– Jag kommer ta med mitt lugn och min regelkunskap samt hur man ska uppföra sig mot en domare under en match, skrattar han.

Erik Henriksson ansluter till truppen så snart som möjligt och har vid sin sida assisterande tränare, Lennart Alm, som sedan tidigare startat igång den gemensamma försäsongsträningen.

Välkommen till Kalix Bandy!

John Mannberg
Peter Stock
Tävlingskommittén

Fler Artiklar

Föreningen
Herr