partners-in-top

Mikael Jansson fick islossning: “Det var en galen match”

Det behövdes nära nog två kulramar i mötet mellan Åby/Tjureda IF och Kalix Bandy denna söndagsförmiddag. 452 personer hade sökt sig till Konstisbanan i Åby och fick bevittna två lag som skulle sälja sig dyrt i en match som gick i snömoddens tecken.

Serieledande Åby/Tjureda hade dagen innan tagit en fin skalp mot gästande AIK (8-4) och Kalix Bandy hade dessvärre åkt på rejäl pisk mot Lidköpings AIK (8-2).

– Det känns inte riktigt som att vi är med i matchen, säger assisterande tränare, Tommy Andersson, kort om matchen mot Lidköping. Vi hade kanske inte huvudena på rätt ställe och fick inte alls spelet att stämma.

Det blev en betydligt bättre resa idag och en helt annan inställning i hela laget.

– Ja, det är vad vi kommer ta med oss från den här matchen, säger Andersson. Vi ger aldrig upp, och då är vi svårslagna.

En första halvlek, där snöblandat regn strilade ned på banan, inleddes på allra bästa sätt när Johan Sundquist satte 1-0 för gästerna. Lagen följdes åt i målprotokollet men Åby/Tjureda kunde dra det längsta strået genom två snabba avslutande mål innan halvtidsvilan. Resultatet skrevs till 4-3. Jimmy Berglund och Mikael Jansson hade dessförinnan presenterat sig i statistiken, där den förstnämnde sin vana trogen skottade in bollen via ett frislag.

Jansson exploderade i andra

Anton Voronchikhin kunde påpassligt kvittera till 4-4 via hörna i den 58:e matchminuten men hemmalaget kunde åter igen gå ifrån genom två fasta situationer – Filip Fransson på frislag och Filip Bringe på straff. Just Bringe hann med att skriva in sig fyra gånger i arket över matchens målskyttar. Åby/Tjuredas lagkapten fortsätter att imponera med uppoffrande och matchvinnande spel.

Kalix valde att ta timeout och det blev början på en målexplosion av Mikael Jansson.

– Han fick en rejäl islossning idag, säger Kalix assisterande tränare med ett leende. Han höll sig på rätt plats hela tiden och gjorde några riktigt fina saker.

I den 83:e minuten satte Jansson 7-6 innan Filip Bringe sköt 8-6 till hemmalaget. Djävulshornen var dock redan fastsurrade på Janssons hjälm som reducerade till 8-7 i den 85:e matchminuten, och dundrade in en hörna en minut senare.

– Den satt rakt i nättaket, skrattar Andersson.

Han fick en rejäl islossning idag!

Det blev en gastkramande avslutning då omnämnda Bringe såg till att Åby/Tjureda återtog ledningen när det endast återstod en minut av matchen. På övertid kunde Kalix lagkapten och frälsare för dagen, Johan Sundquist, kvittera till 9-9 via passning av Olov Englund.

– Man måste väl ändå säga att det är ett rättvist resultat sett över hela matchen, analyserar Andersson. Visst, vi hade kunnat vinna den. Vi hade bland annat 10-5 i hörnor men totalt sett finns det inte så mycket att säga.

En poäng tar ni med er från helgens matcher. Nöjda?

– Vi möter två bra lag, bland annat serieledarna, så en poäng är inte helt fy skam.

Totalt släpper ni in 17 mål under de två matcherna?

– Det är bara att konstatera fakta: Vi får inte till defensiven som vill, säger han. Vi följer inte riktigt spelplanen som vi bör och har en del onödiga bolltapp i farliga lägen.

Andersson berättar vidare om kommande veckans träningspass där formen ska slipas inför helgens två hemmamatcher.

– Vi är såklart rätt slitna efter helgen och ska nu först och främst återhämta oss. Därefter blir det tre tuffa träningar i veckan och förberedelser inför mötena med Nässjö och Tranås.

Tryck här för matchfakta.

Fler Artiklar

Information