partners-in-top

Kalix Bandy utökar truppen ytterligare: “Inspirerande att komma till Kalix”

Vi har kommit en bit in i den sista tredjedelen av april. Det berömda pusslet fortsätter att läggas och vi kan idag glädjande nog presentera ytterligare en viktig byggsten.

Simon Sandström, 26 år, har valt att skriva på för Kalix Bandy och blir därmed klubbens fjärde nyförvärv för säsongen.

– Det ska bli jätteroligt att testa allsvenskan på allvar, säger Sandström.

Det är en skridskostark spelare som hämtas hem från Karlsborgs BK, men Sandström är fostrad i Kalix Bandy och spelade i föreningen ända till dess han flyttade ned till Edsbyn och studerade på ortens bandygymnasium under tre år.

– Det är en bollskicklig spelare med bra spelförståelse, berömmer Peter Stock, lagets nytillträdde huvudtränare.

Efter tiden i Edsbyn gick karriären vidare i Karlsborg men Sandström hann även med att spela en säsong för Kalix innan han gick in i en sexårig sejour för grannklubben – en rad säsonger som nu ser sitt slut när han drar på sig den röda dressen igen.

Han utvecklar sitt beslut:

– Det ska bli riktigt inspirerande att komma till Kalix och bandymässigt är det här helt rätt för mig. Jag hoppas att min personliga utveckling ska ta stora steg framåt.

Sandströms färdigheter kommer till sin bästa rätt som back eller defensiv mittfältare, men han har nu senast spelat mycket som halv i Karlsborg.

– Jag gillar att vara delaktig i spelet, säger han. Att hämta förstaboll och sätta den i spel är något jag gärna gör.

Kalix Bandy har i skrivande stund 17 kontrakterade spelare och förhandlingar fortgår med spelare ur föregående säsongs trupp, som inte är under kontrakt, samt med eventuella ytterligare förstärkningar utifrån.

John Mannberg
Peter Stock
Tävlingskommittén

Fler Artiklar

Information