partners-in-top

Kalix Bandy Dam vann premiären

Då är säsongen igång och i år ska Kalix börja med 6 bortamatcher. Den första resan går till Hälsingland och idag stod Bollnäs för motståndet. Kalix har tappat rätt många spelare till i år bl a 2 forwards som brukar göra många mål. Några egna spelare har fått flytta upp från yngre lag och dessutom har man fått ett tillskott av spelare från Umedalen som tyvärr inte fick ihop lag i år.

Så det var nytt för många spelare idag och för flertalet av Umespelarna var det första gången de spelade med Kalix, som har ett lite annat spel än vad de var vana vid. Förväntan var nog ändå stor vad jag förstår av tränare Emil Wallins resonemang då Bollnäs också har haft förändringar till i år.

Emil tycker att laget började bra och man gör 0-1 redan i den 5:e matchminuten genom Klara Stridsberg, en kraftfull anfallare som kommit in från Umedalen. Båda målvakterna får också komma in i spelet och göra flera räddningar men i den 20:e minuten kan Kalix öka på till 0-2, återigen av Klara Stridsberg, nu framspelad av Caroline Strömberg. Det dröjer dock inte länge innan Bollnäs får in reducering till 1-2 genom Alva Hägglund. Kalix tröttnar lite mot mitten av halvleken och lägger försvaret lite lägre och även om Bollnäs får några hörnor så blir det Kalix som kan göra 1-3 i den 31:a minuten återigen genom Klara.

Målvakten i Bollnäs gör en bra match men kan inte stå emot när Kalix gör 1-4 i den 43:e minuten, nu genom Linn Dahlén och detta står sig till halvtidsvilan.

Ledarna i Kalix tycker man har bra koll på matchen, men några misstag gör att Bollnäs kan reducera 2 gånger, i den 63:e minuten genom Natali Ingeroth och i den 72:a minuten genom Alva Hägglund. Närmre ska man dock inte komma utan Klara Stridsberg kan göra sitt 4:e mål i matchen till 3-5 när endast ett par minuter återstår av matchen och det ska bli slutresultatet.

Emil Wallin var glad över resultatet då många var nya i laget och på nya positioner och de satt redan på bussen till Edsbyn som man möter imorgon.