partners-in-top
Träningsbild Kalix Damer

Dags för Dampremiär

Ikväll kl 18:00 sker premiären för Allsvenskan Dam Norra med mötet IFK Rättvik Bandy – Kalix Bandy. Nu är försäsongen över, det är nu det roliga börjar. För er som följer Kalix Bandys hemsida vet ni att Damlaget bjuder på en del förändringar i år. Dels så har man ny tränare, Erik Henriksson, dels så lever man upp till Kalix Bandys ledord “Tillsammans” genom att man etablerat ett samarbete med Ljusdals BK. 5 tjejer därifrån kommer att framför allt spela med Kalix Bandy i vinter.

Vad ska vi förvänta oss från damlaget i vinter, ja, det är inte så lätt att veta. Fortfarande ett ungt lag, egentligen ett F17-lag i grunden men med några som passerat den åldern. Vi kommer känna igen Katja Illarionova i målet, Linnéa Sandin i försvaret, Caroline och Natalie Strömberg och Emma Andersson på mitten samt Tanja Illarionova på topp. Sedan hoppas jag få se comeback av Ellen Olsson efter skada och hur Emma Lambertsson 12 år och Lova Rydell 15 år utvecklats från ifjol. Vi kan nog inte räkna med att Kalix Bandy blir ett topplag i år heller, men jag tror dom kan överraska en och annan motståndare.

Spelschemat, säkert för att spara resekostnader, ger att Kalix Damer börjar med 4 bortamatcher. Hemmapremiär sker först den 1 december på Fomab Arena (som KalixIP numer heter). Vill ni följa matchen ikväll gör ni det via den här länken https://www.elitrapport.se/live2/?gameID=28030&h=IFK%20R%C3%A4ttvik%20&a=Kalix%20Bandy%20Dam I övrigt hoppas jag vi ses på Fomab Arena i vinter och hejar fram tjejerna.

/Lars-Åke

Fler Artiklar

HerrSargvakten Spekulerar
Hemmapremiär
Dam
Dampremiär avklarad