partners-in-top

Förlust för damerna

Det ville sig inte denna gång heller. Förlust mot IFK Rättvik med klara 3-10. Matchen inleddes med ganska mycket spel på mittplan och mest chanser utifrån och det var inte förrän i den 20:e matchminuten som Rättvik kunde ta ledningen genom nr 10 Tilda Berg. Kalix hade lite otur strax därinnan när normalt Kalix meste målskytt Tania Illarionova fick kliva av efter att fallit olyckligt i en närkamp.
Efter 1-0 målet tog Rättvik över alltmer och kunde gå till halvtidsvila efter ytterligare 3 mål, i ledning med 4-0.
I andra halvlek skulle Rättviks nr 73 Olivia Rustas skaffa sig mer utrymme och få göra mål redan i den 48.e matchminuten. Innan matchen var slut hade hon gjort totalt 5 mål.
Kalix då, jo efter en tung period rycker man upp sig lite och gör 3 mål. En snygg styrning av Wilma Gunnari på ett frislag och ytterligare ett mål av Emma Lambertsson efter en lite tilltrasslad situation framför motståndarlaget.
I den 74:e minuten får Kalix så straff som Caroline Strömberg sätter säkert i mål.
Som helhet får vi konstatera att Rättvik vinner rättvist och det är i mitt tycke jämnheten i de olika lagdelarna som avgör.
Jag tycker målvakten Emma Nilsson gör en bra match, trots förlusten.

Emma Nilsson stod för många fina räddningar.

Målskyttar i Kalix: Wilma Gunnari, Emma Lambertsson och Caroline Strömberg.