partners-in-top

Vinst i första hemmamatchen

Efter 6 st raka bortamatcher så var det äntligen dags för hemmapremiär. Det var snö i väderprognosen och snö blev det i alla fall under andra halvlek och det var Härnösand/Selånger som gästade Kalix IP.

Det var en kraftig vind som vi bjöds på under första halvlek men den gjorde att det ändå gick att spela bandy på större delen av planen, men skönspelet uteblev idag. Istället blev det mycket spel på mittplanen och mycket kamp. Kalix försökte spela stort och flytta bollen mellan de olika kanterna men körde allt som oftast fast i Haik/Selångers försvar. Det var egentligen bara vid ett tillfälle i första halvlek som Kalix kom igenom försvaret och det var Linnea Sandberg som fick läget, men Haik/Selångers målvakt Madeleine Andersson kunde avvärja.

Under Halvtidsvilan tilltog snöfallet och det blev svårt att spela bandy då bollen allt som oftast fastnade i snön som blev på planen. Kalix höll på att få till ett friläge när liberon fastnade i snön och ramlade och för att rädda situationen blev hon tvungen att spela bollen liggande vilket resulterade i utvisning och frislag för Kalix. På returen av detta frislag höll sig Signe Vikström sig framme och kunde slå in 1-0 på returen.

Kalix kunde spela på ledning och både lagen hade lika svårt att bemästra snön så det blev väldigt chansfattigt förutom att Linnea Sandberg skulle få ytterligare en chans på ett friläge men sköt utanför. Matchen slutar 1-0 och 2 poäng säkrade. Nu får vi vänta ett tag på nästa match som inte är förrän 7 januari då Söråker kommer på besök.