partners-in-top

Supercupen

Då är alla matcher spelade i Allsvenska Supercupens “grundserie” grupp Mitt, som våra herrar spelar i. Herrarna fick äntligen skrinna ut på stor is i samband med första bortaresan förra helgen, efter sju veckors träning inne i Part Arena (ishallen).

Några frågor till assisterande tränare Patrik “Palle” Rönnqvist:
Spela match första gången på stor is, hur påverkar det prestationen?
– Klart att lagen som spelat 6-7 matcher redan ligger längre fram än oss. Vi måste ju se det som en träningshelg för oss utan resultatmål. Jag tycker vi fick många bra besked under helgen.
Vad är största svårigheten med att inte kunna träna på stor is?
-Dom lagen som kört på stor is i 2 månader nu hinner träna på sitt spel och tittat på mer detaljer än oss.

Kort matchanalys av de tre matcherna:
Tellus – Förlust 2-4. Tellus blir väl ett topplag i serien och vi gör en helt ok match och skapar 14 hörnor vilket är bra, men bara ett mål och Tellus gör ett på sina sex hörnor. Roligt att se att vi har inga problem med tempo eller ork.
Västanfors – Vinst 9-2. Vi började matchen jättebra, men får en svacka i slutet av första där dom gör sina två mål lite billigt. Men sen i andra gör vi det bra och glider ifrån enkelt.
Tillberga – Förlust mot det bästa laget vi mötte under helgen. Tillberga startade matchen i högt tempo och jag blev lite orolig att vi skulle ta helt slut. Men vi krigade upp oss till 2-2 innan pausen. Sen har vi ett missförstånd på offensiv planhalva i början på andra där dom kan göra 3-2. Vi har två bra lägen att sätta 3-3, men sen kommer 2-4 och då har vi ingen ork kvar.
Tre matcher på tre dagar, hur var det med orken på söndagen?
– 3 fulltidsmatcher inom 35 timmar är tufft när man möter lag som är utvilade och fräscha. Sista 30 min mot Tillberga försöker vi, men har inte tillräckligt med power i benen kvar.
Vad tar ni med er inför fortsatt träning?
För mig överraskade de unga killarna som visade att de kan spela på den här nivån och bidra. Det var roligt att se. Dom äldre etablerade som ska dra det tunga lasset gör det bra och är förebilder. Nu är det bara hoppas på is på FOMAB Arena och förbereda sig för seriestart.

Resultat:
Fre 7/10 IK Tellus – Kalix Bandy 4-2 (1-0)
Lör 8/10 Västanfors IF – Kalix Bandy 2-8 (2-3)
Sön 9/10 TB Västerås – Kalix Bandy 5-2 (2-2)

Vidare till semifinal mot Örebro SK gick TB Västerås. Semifinalerna spelas i Karlstad 22/10.

Fler Artiklar

FöreningenHerrÖvrigt
Efterlängtad comeback
Information