partners-in-top

Serieledarna på besök

Jag tror Kalix var revanschsuget efter förlusten nere i Rättvik i seriepremiären. Det skulle också börja bra när Natalie Strömberg kunde lyfta in 1-0 från nära håll, redan efter 5 minuter, på en retur när försvaret inte fick undan bollen.

Kalix gör 1-0 genom Natalie Strömberg.

Vi hann knappt jubla klart innan Clara Ulvemark, en av de nya för säsongen fick tag på bollen i straffområdet och kunde sätta 2-0. Så långt en väldigt bra start för Kalix. Vädret var bra från början, men något slags dis/dimma kom och lade sig på isen så den blev lite svårspelad och båda lagen fick kämpa med bollar som studsade lite och det var nog Rättvik som blev mest påverkade av detta. De lyckades ändå få till 5 hörnor under halvleken, men inget mål och resultatet 2-0 skulle stå sig till paus.

Kunde Kalix starta första halvlek bra så ville inte Rättvik vara sämre i andra, utan satte lite högre press på Kalix och fick till 2 nya hörnor varav den andra skulle resultera i en reducering till 1-2 efter lite trassel framför målet. Det var Maja Wikman som var sist på bollen. Någon minut senare kommer Rättvik fram på vänsterkanten och Hanna Spjut kan spela fram Tilda Berg som får stå alldeles för ensam framför mål och i de lägena missar inte Tilda, 2-2 på resultattavlan. Det ser ut som Kalix blev lite tagna på sängen av den högre pressen och tappar lite i spelet och det blir många ensamåkningar. Det gör att Rättvik kan få lite omställningar när man bryter högt och på en sådan fixar Maja Wikman 2-3 genom sitt andra mål och någon minut senare vill inte Tilda Berg vara sämre utan kan glida igenom och sätta 2-4. Här känns matchen lite avgjord. Kalix tar TimeOut för att formera styrkorna. Kalix lyckas skapa några hörnor och något friläge, men målvakten i Rättvik, som fick kröka rygg 2 gånger i första halvlek, hade bestämt sig för att spika igen och gjorde snygga räddningar både på en av hörnorna och friläget. Vi hade en bra målvakt i Kalix också, Katja Illarionova, som också höll kvar Kalix i matchen länge.

I 83:e minuten får Rättvik en dubbelhörna och på den andra smäller Lina Angantyr in 2-5 med ett kanonskott. Här tar Rättvik något överraskande TimeOut, men man vill väll prata om hur man ska försvara ledningen. Rättvik kan behålla trycket högt i planen och får ytterligare utdelning 2 gånger till 2-6 genom Hanna Spjut och 2-7 genom Maja Wikman som också skulle bli slutresultatet. Jag frågade Rättvik vad de hade i pausdrickat, men de sa att de hade problem med isen då de är vana att träna och spela inomhus i vanliga fall.

Till slut blir resultatet rättvist även om det var 2 olika halvlekar. Matchens bästa spelare blev i Kalix Natalie Strömberg och i Rättvik Lina Angantyr och som ni ser bara glada miner efter matchen och inga utvisningar heller i matchen.