partners-in-top

Odiskutabel seger mot Bollnäs

På ett kylslaget Kalix IP med -17 grader på termometern är Bollnäs GIF på besök. Fjolårets match slutade med seger för Kalix med 5-2. I år har Kalix haft lite svårare med målskyttet så vi såg med spänning fram mot matchen.

Vi hann ställa oss tillrätta precis när Emma Andersson i 6:e minuten kan åka igenom och lyfta in 1-0. Mer skulle komma och i den 10:e minuten får samma Emma skottläge utanför straffområdet och bollen smiter in i ena hörnet och 2-0 på tavlan. Jag kan avslöja redan nu att Kalix kommer dominera matchen totalt. Bollnäs försöker ändå att komma upp i omställningar men om inte försvaret sätter stopp så agerar Katja Illarionova i målet lika lugnt och säkert som vanligt.

Bollnäs försvarar sig också bra och många anfall för Kalix slutar med hörna, totalt 21-2 i hörnor, men ingen av dessa resulterade. Istället skulle en av doldisarna i Kalix, Maria Strömberg, göra 3-0 efter lite röra framför Bollnäs mål.

3-0 av Maria Strömberg

Andra halvlek startar med att Bollnäs kommer lite på efterkälken och tvingas ta några utvisningar så Kalix får spela med 2 spelare fler under en period, men inga fler mål förrän i 71:a minuten då Natalie Strömberg tar sig in från kanten och sätter 4-0 på ett lågt skott i ena hörnet från straffområdeslinjen. Här tar Bollnäs Time Out, men skulle inte säga att matchbilden förändras nämnvärt. Bollnäs skulle trots allt få in ett reduceringsmål till 4-1 efter slarv i Kalix uppspel. Målgörare i Bollnäs Elina Eriksson.

Jag tycker Kalix gör en bättre match idag än senast, dock mot ett annat motstånd. Bäst i Kalix idag var matchens lirare Emma Andersson och Liberon Elina Nilsson. Plus också till Katja i målet. Bäst i Bollnäs matchens lirare Sara Lindholm och Kristin Hellström.

Ny match imorgon förmiddag kl 10:00 mot Härnösand. Väl mött då.