partners-in-top

Matchdax

Kl 07.50 rullade Johanssons Buss iväg med vårt herrlag, destination Luleå Airport för vidare transport till Uppsala. Helgens agenda är Allsvenska Supercupen.

Kalix spelar alla sina bortamatcher under helgen med start ikväll kl 19.15 mot UNIK Bandy. Lördag kl 15.15 möter vi Katrineholm och söndag kl 11.00 TB Västerås. Alla matcher går att följa via Elitrapport.

Peter Stock
Huvudtränare

Peter Stock, nu är det dags för er att gå på stor is, hur har era förberedelser under försäsongen sett ut?
– Vi har kört på rätt bra där vår fysansvarie Pär Nilsson gjort ett stort jobb från maj månad och framåt. Efter några veckors semester i juli så hade vi en återstart 3 augusti och under augusti hade vi fokus på fortsatt uppbyggnad av fysiken med mycket löpning och styrketräning, samtidigt som vi smög igång med några ispass för att vänja kroppen. Under september har vi huvudsakligen fokuserat på ispass inne på Part Arena (hockeyrink).

Vad är dina tankar kring cupen, er målsättning?
– Först och främst är det kul att komma igång och spela matcher. Allsvenska Supercupen är viktig för alla Allsvenska lag i sin förberedelse inför säsongen.
– För oss är förutsättningarna speciella dels för att vi kommer direkt från en period inne i ishallen och vi har inte varit ut på stor is ännu, samt även för att vi skall spela tre stycken tuffa matcher på 2,5 dygn, därför är vi inte allt för resultatfixerade inför denna helg.
– Självklart vill vi göra bra resultat, men vi behöver också tänka långsiktigt och det största målet är att hitta linjer och en bra helhet i vår defensiv samt offensiv.

Premiär på stor is med tre matcher på tre dagar, tankar kring det?
– Riktigt kul men naturligtvis är det fysiskt tufft med 3 matcher samma helg, det är inte optimalt men av ekonomiska skäl så blir det såhär.

Är det några spelare vi skall hålla koll på?
– Vi har ju en hel del nya spelare i truppen som ni säkert är nyfikna på 🙂

Anton Voronchikhin ansluter till truppen först på fredag, har han kunnat träna på is i Ryssland?
– Anton har tränat på is med ett P16 lag, så han ligger troligen lite efter oss andra tempo mässigt. Samtidigt som Anton är en noggrann spelare som alltid är vältränad och väl förberedd för säsongen.

Hur upplever du årets trupp kontra fjolårets (defensivt/offensivt)?
– Oj, svår fråga. Vi känns lite vassare i år, men det gäller att få ihop det till en bra helhet. Efter helgen kanske vi har lite fler svar.

Skador/sjukdomar i laget?
– Vi är skadefria, men vår libero Jonathan Johansson är sjuk och åker inte med till Uppsala.

Våra motståndare i supercupen?
– Tre lag med egen inomhushall, vi mötte ju alla tre i fjol, så vi har hyfsat bra koll på dem. Blir intressanta matcher.

Vi håller tummarna och har fredagsmyset vid datorn…

Fler Artiklar

Föreningen
Istider Part Arena v 38
Information