partners-in-top

Den svenska aforistikern, Stig Johansson, uttryckte sig en gång så här: I likhet med pusselbitar passar vi alla in någonstans – men inte alltid i samma pussel. Det är en bra sammanfattning på hur vi planenligt arbetar med nästa säsongs spelarsammansättning. Vi ser ödmjukt på de kompetenser alla besitter och det viktigaste av allt är att egenskaperna hos respektive individ passar in i det lag vi vill bygga. Laget slår Jaget.

En pusselbit som hittat sin plats är ingen mindre än vår kapten och ledare, Johan Sundquist. Idag kritade han på kontraktet för nästa säsong och Kalix Bandys ordförande, John Mannberg, är mycket nöjd med förlängningen.

– Johan är fruktansvärt viktig för oss, säger han. Absolut har han kvalitéer som många gånger avgör matcher, det såg vi vid flertalet tillfällen under säsongen, men än viktigare är hans ledaregenskaper och hur han kommer passa in i framtidens Kalix Bandy. Vi satsar på ungdom och talang, varvat med vad jag kallar spets och ledaregenskaper; där den sistnämnda spelartypen ska fostra och utveckla våra yngre förmågor. Johan är som stöpt ur den formen.

Och för Sundquist var det aldrig något snack om att förlänga med Kalix trots intresse från några andra klubbar.

– Nja, jag har haft kontakt med några andra med som de flesta redan vet så är jag svår att få från Kalix, säger han.

Hur kommer det sig att du väljer att satsa vidare i Kalix?

– Jag trivs väldigt bra med jobbet, klubben och Kalix i allmänhet. Sedan gillar jag att föreningen kontaktar och arbetar med att plocka in unga, hungriga och utvecklingsbara talanger.

Vad är din känsla inför nästa säsong?

– Första känslan är god, svarar Sundquist. Man siktar på att förlänga kontrakten med alla relativt fort samt förstärker med yngre spelare. Att vi dessutom vill ha revansch från vår tolfteplats ifjol är ju inget att sticka under stolen.

Vad behöver laget bli bättre på?

– Det finns ju bättring att göra på alla fronter, både individuellt och som lag. Så till att börja med vill vi ju alltid komma bättre och bättre förberedda inför varje säsong. Sedan behöver vi få ihop laget och spelet ännu mer.

Johan Sundquist i full aktion.

Sundquist sammanfattar sin egen säsong som okej. Den kantades av några småskador och skavanker men att han klarade sig rätt bra kroppsligt, men är ändå självkritiskt och tycker att han missat litet för mycket för att vara riktigt nöjd.

Truppen fylls på allt eftersom och laget påbörjar snart de gemensamma träningarna. Sundquist berättar att hans försäsong för tillfället består mycket av styrketräning för att stärka upp kroppen samtidigt som det är en bra och rolig träningsform.

– Men självklart jobbar jag även på konditionsbiten, säger han.

Vad önskar du dig allra mest just nu?

– Först och främst att min mamma blir frisk och mår bra. Sedan självklart att resten av mina nära och kära också gör det.

Det är en mycket sympatisk och tävlingsinriktad herre som tar nya tag för att ta Kalix Bandy in i framtiden. Från tävlingskommitténs håll är vi mycket glada över att pusselbiten, kaptenen och inte minst ledaren satsar vidare tillsammans med oss.