partners-in-top

Kalix Damer förlorade mot serieledarna

Efter att ha tagit poäng borta mot Hammarby senast såg vi fram emot att se hur Damlaget utvecklats. Idag var serieledarna Uppsala Bois på besök och det hela började riktigt bra. Uppsala tog dock ledningen, men Kalix svarade och kvitterade och tog snart därefter även ledningen med 2-1. Glädjen varade inte så länge utan Uppsala utnyttjade sin skridskoåkning och kunde på 5 minuter gå till ledning med 4-2 efter bl a 2 mål av en av förgrundsfigurerna i Uppsala, Tuva Alsén. Kalix var inte helt ofarliga utan hade också några chanser, men kunde inte utnyttja detta idag. I halvtid stod det 7-2 till Uppsala.
Kalix damer åkte på en utvisning i början av andra halvlek, men kunde ändå reducera till 3-7 genom Natalie Strömberg. Kalix försökte få upp spelet för ytterligare reducering, men utvecklingen blev allteftersom mer lik den i första halvlek och Uppsala kunde tack vare fina passningar och bra skridskoåkning skapa många frilägen och också utnyttja dessa och stadigt gå ifrån målmässigt och till slut vinna med 14-3.

Målskyttar i Kalix: Tania Illarionova, Jenna Nilsson och Natalie Strömberg