partners-in-top

Kalix Bandy gör premiär till helgen: “Vi kommer att jobba med vår spelidé”

Bandyabstinensen är snart förbi.

Nu till helgen, med start imorgon fredag, gör Kalix Bandy premiär när man ställs mot intressant motstånd i Allsvenska Supercupen. Samtliga allsvenska lag deltar i cupen där varje grupp består av fyra lag. Vinnaren i respektive grupp går till semifinal- och finalspel i Örebro längre fram på hösten.

I Kalix grupp hittar vi IK Tellus, Skutskärs IF och UNIK. Framför allt de förstnämnda blir en spännande värdemätare då de spelade i Elitserien så sent som förra säsongen, där de skrapade ihop blott 5 poäng.

För Kalix Bandys del syftar deltagande till att få matcher i benen och hitta rätt i spelet, något huvudtränare Peter Stock utvecklar:

– Vi kommer att jobba med vår spelidé och utförandet av den, säger han. Resultaten kommer därför inte att vara lika prioriterade även om man alltid spelar för att vinna.

Vad är dina förväntningar på de tre matcherna?

– Det är roligt att supercupen har etablerat sig så bra och det är en bra värdemätare för samtliga allsvenska lag. För oss blir det dock lite annorlunda eftersom vi är det enda laget som spelar dessa tre matcher under samma helg.

När man spelar matcherna är upp till lagen själva i samråd med respektive motståndare.

– Tyvärr kan vi inte göra på något annat sätt än så här, säger John Mannberg, ordförande i tävlingskommittén. Det är klart att det hade varit önskvärt att spela en eller två matcher nu, åka hem och finslipa på detaljer i några veckor för att sedan åka söderut igen och spela de återstående matcherna, men det är inte något vår ekonomi tillåter. Vi får göra det bästa av situationen och ge våra grabbar tre riktiga genomkörare på kort tid. Men det kommer garanterat finnas ett antal trötta ben på hemvägen.

Peter Stock är nöjd med försäsongen.

– Yes, vi är nöjda. Vi har successivt tagit kliv under denna försäsong och har sprängt flertalet gränser för att även lyfta vår mentala styrka; detta kommer vi att ha nytta av under en lång säsong. Vi har prioriterat en hel del aerob träning (läs konditionsträning) under våren för att successivt spetsa till det mer under hösten. Bandy är en härligt komplex sport där du behöver vara allsidig med bra styrka och power samtidigt som du behöver ha bra nivåer både anaerobt och aerobt. Vi gick på is i ishallen i mitten av augusti och har därefter kombinerat ispass med fyspass.

Är det någon spelare som överraskatt i extra positiv bemärkelse?

– Flera spelare tar för sig bra och det kommer att bli riktigt kul att se alla i matchsituationer till helgen, svarar Stock.

Hur laddar ni upp?

– Vi har anpassat träningen lite grand sista två veckorna för att komma skapligt pigga till helgens matcher, samtidigt som vi behöver tänka långsiktigt. Dessa matcher är en del av en lång försäsong och vi skall inte vara som bäst nu.

Kalix får klara sig utan två tunga offensiva pjäser under denna resa. Lagkapten Johan Sundquist skadade sig under en träning för några dagar sedan och hinner inte bli spelklar. Det ryska nyförvärvet Ivan Detsura har inte anlänt till Sverige ännu och deltar således inte.

Spelschema

Fredag: IK Tellus – 15:30
Lördag: Skutskärs IF – 18:00
Söndag: UNIK – 17:45

Du följer matcherna på elitrapport.se

 

 

Fler Artiklar

Information
Supporterlotteri
Föreningen
ISHALLSTIDER V 40