partners-in-top

Natten mot onsdag (runt midnatt) larmade en privatperson SOS Alarm om att hen såg flammor och rökutveckling på Kalix IP. Mycket riktigt hade en brand utbrutit och Räddningstjänsten har arbetat frenetiskt under natten med att bekämpat lågorna. Vid 02:30-tiden hade de läget under kontroll men det såg inte speciellt ljust ut till en början.

– När vi kom hit trodde vi att hela kanslibyggnaden skulle brinna ned, säger en brandman på plats. Det såg inte alls bra ut.

Hela sekretariatet med tillhörande pressrum har brunnit ned till grunden. Tyvärr har även kansliet och klubbrummet blivit både rök- och fuktskadat och behöver totalsaneras. Även isen har tagit skada men kommer åtgärdas så snart det är möjligt, förhoppningsvis inom två dagar.

Kalix Bandy har den senaste tiden kämpat nästan dygnet runt med att få bukt på en ansträngd ekonomi. Det som nu hänt är självfallet inget som hjälper oss i detta arbete när tid och energi måste läggas på annat.

Jag med styrelsen i ryggen samt vår härliga personal är dock obotliga optimister. Vi har nu snubblat och fallit till marken. Vi ger dessbättre aldrig upp och reser oss starkare än tidigare. Som en vis släkting brukar säga till mig:

– Det som inte dödar, det härdar.

Vi har legat litet efter tidigare. Nu blåser det även motvind. Vad gör vi? Vi väljer att springa snabbare.

Just i detta nu arbetar vi med att flytta kansliet till nya lokaler. En utredning om vad som orsakat branden kommer ske och vi arbetar med framtida temporära lösningar vad gäller sekretariat, pressrum etc.

Dags för bandyhelg på Bruksvallen

På lördag spelar vi mot Nässjö IF 15:00 och följer upp denna match med en rafflande drabbning mot Tranås BoIS på söndag 14:00. Dessa matcher är nu flyttade till Bruksvallen i Karlsborg som enligt mig är en av Sveriges absolut mest tilltalande arenor med en enormt mysig inramning.

Jag vill rikta ett stort tack till hela föreningen Karlsborgs BK som efter samtal samarbetat om att hitta lösningar för att göra detta möjligt. Det är sådana här gånger vi ska använda vår slogan tillsammans.

Tillsammans

Vi återkommer med mer information om den kommande helgen som nu verkligen kommer att gå i bandyns tecken. Karlsborg möter Umedalens IF på söndag klockan 11:00.

Nu springer vi.