partners-in-top

Förlust mot Serieledaren Spånga

Efter ett lite längre uppehåll p g a helger och kyla så var det då åter match på Kalix IP och Spånga/Bromsten stod för motståndet för vårt Damlag. Vi förväntade oss horder av publik som trängtat efter bandy men de 10-12 grader kallt och snålvinden dagen bjöd på så var det ett par som vek ner sig.

Det skulle bli spännande att se Spånga/Bromsten som öst in mål hittills i serien och en viss nervositet fanns i magen. Domare Nordgren blåser igång matchen och Spånga tar tag i matchen direkt och skapar redan i andra minuten sin första hörna efter att Kalix målvakt Katja Illarionova räddat skottet. Det skulle inte bli enda skottet mot Kalix mål denna dag.

Kalix får inrikta sig på att försvara sig idag och försöka komma till några kontringar, dock försöker man spela ett eget spel men Spånga är bra. I den 11:e minuten så spräcks då nollan på den 3:e hörnan till 0-1 genom Olga Rodinova. Spelet fortsätter vara på Kalix planhalva och i den 14:e minuten ökar Karina Lipanova på ledningen till 0-2. När jag läser protokollet i efterhand räknar jag till 12 räddningar från Kalix målvakt, bara i första halvlek, som idag nog gör sin bästa match i karriären. För det är inga dåliga skyttar som Spånga har. Men ytterligare ett av skotten, nu från vänster inner position, sitter säkert i ena hörnet, och 0-3 på tavlan återigen genom Karina Lipanova.

Kalix lyckas försvara sitt mål från ytterligare baklängesmål genom ett hårt arbetande försvar där Elina Nilsson styr från sin Liberoposition. Halvtidsvisslan går och det känns nog skönt att få vila några minuter.

Andra halvlek hinner knappt börja innan vi har 0-4 och det är ännu en gång Karina Lipanova som gör målet. Det känns som att Kalix ligger lite lägre i försvaret under andra halvlek och spelet avtar lite i kvalitet men Spånga försöker gång på gång komma igenom men oftast stoppade eller tvingas försöka gå runt på kanterna men det blir inte så många farligheter från nära håll utan slutar oftast med skott utifrån men idag är Katja verkligen duktig i målet och “limmar” faktiskt många av skotten.

Spånga skulle möjligen ha en straff i nedanstående händelse men fick inte det. Domare Nordgren såg inte ens ut att tveka utan var bergsäker på att det var juste spel.

Som sagt Kalix lyckas hålla tätt resten av matchen och har lite antydningar till att kunna kontra men Spånga släpper inte till speciellt mycket och matchen slutar 0-4. Stor eloge till Kalix som kämpar hela matchen och håller Spånga på 4 mål, när hände det senast ?

Matchens lirare idag, Kalix: målvakten Katja Illarionova och i Spånga Freja Engelbrektsson