partners-in-top

Damernas premiär till helgen är uppskjuten

Hej på Er allihopa
Här ska vi följa Kalix Bandys Damer under säsongen. Nu till helgen skulle det varit premiär för laget men då Umedalens IF dragit sig ur serien är den inställd.

Vad tror vi då om årets säsong, jo vi har pratat med Andrey Nuzhdinov som är ny tränare för laget för att höra vad han har att säga.
– Jag tycker att det ska bli intressant att träna laget. Det är roligt att träna tjejer för dom kör bara på och klagar inte. Oavsett om det är sträv eller blank is så bara tränar dom på.
Största målet i år är att utveckla tjejerna och ta en match i taget.
Ser vi på laget har vi unga målvakter som inte har hunnit få så mycket erfarenhet än. Försvaret tycker jag jobbar bra och dom läser spelet bra. På de träningsmatcher vi spelat är det få gånger det blivit spelmål, utan det har oftare varit på fasta situationer vi släppt in mål.  Framåt har vi tjejer som är duktiga och kan göra mål.

Emma Andersson

Totalt sett är vi ett ungt lag och givetvis vill vi vinna matcher och komma så högt som möjligt i serien, men som sagt är det utvecklingen av tjejerna som är viktigast.
Om övriga lag i serien vet vi inte så mycket mer än att det är flera lag som har unga spelare.

Vi kan då berätta att förutom Kalix Bandy så spelar även Grycksbo IF, Hammarby IF, Härnösand AIK, IFK Rättvik BK, Uppsala BoIS, och Spånga/Bromsten BK i det som kallas Allsvenskan Dam Norra.
Vi får se fram emot första hemmamatchen som nu blir Lördagen den 24 november Kl 10:00 mot Grycksbo If istället.
Glöm inte köpa årskort, 300:- för hela säsongen, säljs på kansliet.

Vi ses på Kalix IP
Lars-Åke

 

 

Fler Artiklar

Herr
Seger två
Ungdom
Utvecklingsläger