partners-in-top

Andra segern för damerna

“En gång är ingen gång, två gånger är en vana” som någon lär ha sagt.
Idag fick vi se en jämn match på Kalix IP mellan Kalix Bandy Dam och Härnösand AIK, Haik. Vädret var milt för att vara februari, men ganska blåsigt och det skulle öka under matchens gång. Kan bli avgörande tyckte någon. Matchen startade i ett ganska lugnt tempo som om man kände på motståndaren lite grann. Efter en knapp kvart fick Caroline Strömberg lite utrymme strax utanför Haik:s straffområde och sköt ett skott helt otagbart alldeles intill den högra stolpen, 1-0 till Kalix. Kändes inte som att någon hade övertaget ännu i matchen så 1-1 i den 19:e minuten på en fin hörna högt i målet var inte helt orättvist. Båda lagen försökte att skapa lägen men både försvar och målvakter gjorde bra insatser idag så det skulle visa sig bli en målsnål match. I 29:e minuten kunde så Haik ta ledningen med 1-2 genom Anna Häggblad och det stod sig till halvtid.
I början av andra halvlek tycker jag att Kalix tog tag i matchen lite mer trots lite motvind och kunde i den 52:a minuten ta ledningen genom Emma Andersson som kunde få in bollen efter lite röra framför Haik;s mål. Kalix var lite på gång, men kunde inte ta ledningen och vinden kanske påverkade en del. I stället tog Haik över spelet igen och tryckte på ganska bra men försvaret i Kalix och målvakten Emma Nilsson red ut stormen som var och inga mer insläppta mål blev det. Det kändes istället som orken tröt för Haik och Kalix kunde komma upp i banan mer och framför allt Tanja Illarionova försökte driva upp bollen och hade flera lägen i straffområdet och något av lägena skulle varit straff tycker jag, men domaren vinkade avvärjande. Det dröjde till den 88:e minuten då Tanja kom runt på vänsterkanten och försökte med ett skott som dock målvakten räddade, men inte bättre än att bollen studsade ut till Sandra Andersson som från ungefär straffpunkten kunde skjuta bollen i mål till 3-2 och glädjen var stor i hemmalaget. Detta blev också slutresultatet och återigen en seger för Kalix Damer som jag tycker står för en ny kämpainsats om än inte lika övertygande som senast. Grattis än en gång.

Målskyttar Kalix: Caroline Strömberg, Emma Andersson och Sandra Andersson