partners-in-top

Allsvenska Supercupen

Fredag kväll: Tung premiär på fullstor arena

Kalix Bandy förlorade på fredag kväll den första matchen i Allsvenska supercupen i Uppsala mot hemmalaget UNIK Bandy med 4-8 efter 2-3 i paus. 

– Vi försvarade oss bra men kom för långt ner i plan, kommenterar lagkaptenen Johan Sundqvist.

Kalix tog ledningen redan efter tre minuter när notoriska målskytten Johan Sundqvist rann igenom efter pass från återvändande nyförvärvet Janne Rintala. 

Första 20 minuterna var Kalix det bättre laget på banan men sedan började den fullstora bandyplanen att suga musten ur laget samtidigt som några olyckliga utvisningar en bit in i andra halvlek gjorde att uppsalalaget tog över. 

– UNIK har ett bättre lag i år och de har tränat och spelat matcher medans vi har harvat på i en ishall. Dessutom råkade vi ut för två skador i andra halvlek på två av våra startspelare som bidrog till att vi tappade kraften framåt, summerar tränaren Peter Stock.

På lördag eftermiddag väntar match mot Katrineholm och på söndag mot Tillberga Västerås. 

Kalix Bandy – UNIK Bandy  4-8 (2-3) 

Målen Kalix: Johan Sundqvist, Niclas Rönnqvist (hörna), Mattias Snäll, Tuomas Mokko. 

Lördag: Kalix Bandy mer och mer van med stor plan

Ett skadedrabbat Kalix Bandy förlorade även den andra matchen i Allsvenska supercupen, mot Katrineholm Bandy med 4-7 efter 1-4 i paus. 

– Inledningen på matchen var olycklig men sen spelade vi bättre och bättre trots att vi i helgen har en nykomponerad backlinje, analyserade tränaren Peter Stock. 

Mittlåset Jonathan Johansson tvingades stanna hemma från helgens cupspelande med en förkylning och startspelarna Janne Rintala och Anton Voronchikin skadades i matchen mot UNIK, den förstnämnde kunde dock spela matchen mot Katrineholm. Den nykomponerade backlinjen överrumplades i början av matchen men efter det spelade hela laget ett klokt försvarsspel och ett mer frejdigt anfallsspel som resulterade i många målchanser. Andra halvlek slutade 3-3 med mersmak. 

– Den här fjärde halvleken för oss var ett stort kliv framåt, sammanfattade Peter Stock som noterade fina debuter av målvakten Joel Snäll (andra halvlek), målskytten Pontus Bergdahl och blott 15-årige junioren Emil Stock som tog för sig bland seniorerna. 

På söndag avslutas cupen med en tredje försäsongsmatch mot Tillberga Västerås. 

Kalix Bandy – Katrineholm Bandy 4-7 (1-4) 

Målen Kalix: Johan Sundqvist 2, Robin Alamaa, Pontus Bergdahl.  

Söndag förmiddag: Fantastisk avslutning på supercupen

Kalix Bandy avslutade den Allsvenska supercupen med att övertygande besegra Tillberga Västerås med 6-2 efter 4-0 i andra halvlek.

– En riktigt bra match, betygsatte tränaren Peter Stock

Första halvlek stördes lite för Kalix del av tre utvisningar men redan här kändes det som att Kalix var det bättre laget. Efter 2-2 i paus tog Kalix helt över matchen i andra halvlek med ett bra försvarsspel som höll motståndarna borta från farliga lägen samtidigt som anfallsspelet visade prov på glädje och kreativitet ju längre matchen led.

– Det har varit en riktigt tuff helg för killarna men oj vad dom har kämpat bra. Vi har spelat tre matcher på mindre än tre dygn och faktiskt förbättrat vårt spel för varje halvlek vi spelat, och detta trots att vi saknat mittlåset Jonathan Johansson och Anton Voronchikin. De två första matcherna testade vi oss fram med nykomponerade backlinjer och åkte på några enkla mål men nu i tredje matchen var vi riktigt täta bakåt, sammanfattade Peter Stock helgens träningsmatcher.

Kalix Bandy – Tillberga Västerås 6-2 (2-2) 

Målen Kalix: Johan Sundqvist 2, Pontus Bergdahl, Niklas Sundqvist, Jimmy Berglund, Mattias Snäll.

Fler Artiklar

Information
Föreningen
Ishallstider Part Arena v 39