partners-in-top

1 poäng under bortahelgen för damerna

Då var andra bortahelgen, av tre, klar för Kalix Damer. Denna gång stod Rättvik och Söråker för motståndet. Det började bra på lördagen med tidigt ledningsmål mot Rättvik och trots att Rättvik kvitterade en bit in i matchen kunde man ändå, genom att vinna bollen högt i plan, gå upp i en fin 1-4 ledning. Rättvik som är ett spelskickligt lag växer in i matchen mer och mer och hinner strax innan halvtidsvilan reducera till 2-4 genom tidigare Kalixspelaren Emma Lambertsson, som numer studerar på bandygymnasiet i Rättvik.

Kalix trycker på även i början av andra halvlek och får till flera halvchanser, men inga mål. Rättviks passningsskickliga lag tar över mer och mer i takt med att orken tryter lite i Kalix och kan reducera i 61:a minuten och kvittera i den 65:e minuten.

25 minuter kvar, hur ska det här gå ?

Kalix kämpar och sliter för att behålla oavgjort, men Rättvik har ett hårt tryck för att ta ledningen. Trots detta klarar Kalix att freda målet och resultatet står sig, 4-4 och en räddad poäng. Starkt jobbat.

Bara att äta och vila och åka till Sundsvall och ladda för nästa match

Söråker, som ligger strax utanför Sundsvall, är söndagens motståndare. De verkar ha laddat bättre än Kalix för de driver upp ett högt tempo och med bra passningsspel kan de gå upp i en trygg 3-0 ledning innan halvtid. Nu är goda råd dyra och halvtidsvilan kommer lägligt.

Jajamän, råd verkade man hitta och kommer ut mer taggade och tajtar till försvarsspelet och uppträder mer resolut. Detta får Söråker att komma av sig och Kalix kommer upp och kan reducera till 1-3 och chanser finns till ytterligare reducering. Andra matchen på 2 dagar visar sig dock och när man inte orkar riktigt kommer det några utvisningar och Söråker kan göra både 4-1 och 5-1 inom 4 minuter och där dras nog snöret. I slutet av matchen kan Söråker också göra både 6-1 och 7-1 och det blir också slutresultatet.

Söråker vinner rättvist och det är bara att packa bussen för hemfärd.

Kalix har kämpat väl i helgen och tog en lite oväntad poäng mot Rättvik och är nog rätt nöjda ändå över resultatet i helgen. Plus till målvakten Katja Illarionova som gjorde 2 bra matcher trots resultatet i den sista.

Målgörare mot Rättvik: Klara Stridsberg 3, Natalie Strömberg

Målgörare mot Söråker: Natalie Strömberg