partners-in-top

Vinst för Kalix mot Haik

2 plusgrader och ett molnigt Kalix var idag förutsättningarna för bandy- match. Kalix skulle idag möta 2:an i serien Härnösands AIK, Haik och utgången var oviss. Vi hann dock inte mer än inta vår plats innan Tanja Illarionova driver upp bollen och spelar ut den till Emma Andersson som från vänster skjuter ett lågt skott som smiter in i burgaveln och 1-0. Spelet är jämnt men i 12:e minuten är Emma på hugget igen och snappar upp en boll i motståndarnas straffområde och vips så har vi 2-0. Det hinner dock inte gå speciellt lång tid innan en tilltrasslad situation framför Kalix mål renderar till reducering 2-1 genom Sandra Timan, som inte skulle nöja sig med 1 mål idag.

Haik är inte alls ofarliga och skapar en hel del framåt, men får ofta nöja sig med hörna och får totalt 15 hörnor mot Kalix 4. Mitt i stormen sticker dock Kalix upp och Tanja kan öka på ledningen till 3-1 med ett mål som föregicks av en ganska tydlig offside. Haik fortsätter trycka på men Kalix målvakt agerar lugnt säkert och rider ut de farligheter som skapas. Det ska dröja till övertidsminuten i första halvlek innan nästa mål kommer och det är återigen Kalix som gör detta efter en av många kampsituationer idag. Natalie Strömberg kämpar till sig bollen, lite ojust tycker nog jag, men domaren låter spelet gå och 4-1 är ett faktum.

Härnösand verkar ha pratat ihop sig under halvtidsvilan och kommer ut än mer taggat i andra halvlek och sätter en hög press vilket ganska snart resulterar i både 4-2 och 4-3 och genom vem, jo ni gissade nog rätt, Sandra Timan. Kalix hann ta en Time out emellan målen, men fick finna sig i att bli tillbakatryckta. Mitt i pressen får Kalix någon chans att kontra och i 64:e minuten kan Caroline Strömberg skjuta in 5-3. Härnösand ger sig inte och vem hade trott det. Här när matchen verkligen står och väger gör målvakten i Kalix Katja Illarionova en dubbelräddning som var viktig och gav lite energi till det egna laget. Haik kommer dock att reducera ytterligare en gång till 5-4 nu genom Isabelle Köhn.

Härnösand fortsätter skapa hörnor och Kalix försöker kontra främst genom snabba Emma Andersson och Tanja Illarionova och dessa får också utdelning i 79:e minuten när Emma kan göra sitt 3:e mål till 6-4 på en fin framspelning av Tanja Illarionova. Sedan åker Emma ut för en fasthållning och då tänker nog Tanja, jaha, då får jag göra det själv då, och tar fart från mittplan och åker igenom hela motståndarförsvaret och sprätter in 7-4 och där gick nog repet för Haik, som dock skulle reducera ytterligare en gång till 7-5 på straff av Sandra Timan och detta skulle också bli slutresultatet.

Kontentan av matchen blir nog att det var en jämn match som skulle kunna ha slutat hur som helst, men något hetare anfallare i Kalix avgjorde. Dock får man inte glömma försvar och målvakt för den skull. Jag tyckte dock att över matchen var Emma Andersson bäst men många andra i laget ska också ha pluspoäng för en riktig kämpainsats. Grattis !