partners-in-top

Inför Härnösandsmatchen

Precis som Sargvakten skrivit häromdagen startar matcherna igen för Kalix Damer efter juluppehållet. Tyvärr så har Östersund lämnat återbud till lördagsmatchen och den är flyttad till den 20 februari. Så matchen vi har att se i helgen är den emot Härnösand på söndag kl 10:00.

Jag passade på att åka ner och se en del av träningen i onsdags och höra lite hur stämningen är i laget inför omstarten. Tränare Erik lät de 14 tjejerna köra lite 3 mot 2 och avslutade sedan träningen med lite spel. Jag fick tag på en av de nya som kom inför förra året, men då endast fick spela 1 match p g a pandemin, och höra lite vad hon tänker om Norrbotten och Kalix. Det är Hanna Olsson som studerar på universitetet i Luleå och får åka de 8 milen, enkel väg, till träning och match.

Hanna Olsson Kalix Bandy, tidigare Sunvära SK som ligger mellan Kungsbacka och Varberg

Jaha Hanna; Vad är största skillnaden med att spela bandy på Västkusten och i Norrbotten ? – Kylan, har aldrig spelat i -17 grader tidigare.

Hur har det varit att komma in i ett nytt lag? – Det har gått jättebra, de andra tjejerna är så härliga.

Jag har sett att du spelar högerhalv här i Kalix. Har du varit van det sedan tidigare? – Jo jag har spelat både som halv, men också som yttermittfältare.

Vad tror du om fortsättningen nu av serien? – Vi har ett starkt lag tycker jag så vi har inte ändrat vår målsättning utan ska spela för att vinna våra matcher så får vi se hur långt det räcker. Även de matcher vi förlorat, t ex mot Rättvik så var det jämnare än vad resultatet visade men vi var lite slitna för det var andra matchen den helgen.

Vi får önska Hanna och de andra i laget lycka till på matchen på söndag och jag ska åtminstone dit och heja och vem vet, kanske kommer det ett referat och någon bild efter matchen.

Fler Artiklar

DamKrönikaSargvakten Spekulerar
Det börjar om nu
Dam
Vinst för Kalix mot Haik