partners-in-top

Övertygande vinst av Kalix Dam i premiären.

Ett år äldre spelare och några nyförvärv lockade publiken på premiären idag. Det är faktiskt Umedalen som är hemmalag, men har valt att flytta den till Kalix då det inte ska finnas is än i Umeå. Starten såg nervös ut och är det premiär så är det. Faktum var att Umedalen var det bättre laget och redan i 5:e minuten får man straff. En straff som Katja Illarionova räddade och även den retur som blev därefter. Viktigt för laget. Umedalen fixade fram ytterligare någon hörna, men efter 10 minuters spel tar Kalix över mer och mer av spelet. Det man slås mest av, till skillnad mot ifjol, är att det finns mer tanke bakom spelet och passningarna har bättre adress. Mycket roligt att se.

Det skall dock dröja till den 28:e minuten innan Kalix tar ledningen och inte helt oväntat är det Tanja Illarionova som nätar på passning från Emma Andersson. Detta upprepar sig i den 34:e minuten när det blir 2-0, ett reultat som står sig till halvlek.

Andra halvlek känns som att Kalix har bra koll på och även om spelet böljar en del så blir det aldrig riktigt farligt framför Kalixmålet, trots att Umedalen skapar några hörnor. Istället är det Kalix som i den 72;a minuten kan göra 3-0 då Tanja kommer runt på högerkanten och spelar in bollen till en fristående Emma Andersson som skjuter bollen direkt i mål. Umedalen är ganska täta bakåt och kan avstyra många av Kalix anfall men vi får också 4-0 i slutet på matchen på straff efter att Tanja utmanat och dragits ner i straffområdet. Thilde Nilsson slår säkert in straffen till vänster i målet.

Jag tycker Kalix ska ta med sig mycket positivt från matchen och hela laget gör en gedigen insats, och ett personligt plus till Emma Andersson som jag tycker var bäst i hemmalaget idag, trots en onödig utvisning i slutminuten.