partners-in-top

Första segern för damerna

Då kom äntligen den första segern, 9-5 mot Spånga-Bromsten, och den var välförtjänt. 1-0 kom i den 13:e matchminuten genom den alltid alerta Tanja Illarionova på pass från, hör nu, Emma Nilsson som igår gjorde en finfin insats som målvakt. Jo, hon var utespelare idag.
Vi väntade på 2-0 när Kalix fick straff efter att Tanja Illarionova blivit upphakad i straffområdet, men Spånga-Bromstens målvakt gjorde en fin räddning. Några minuter senare kvitterade istället Spånga på ett inslag från kanten som gick direkt i mål. Om det inte vore nog så gjorde Spånga även 1-2 minuten senare, och vi på sidan funderade på vad som händer…. Spelet böljade lite fram och tillbaka men sedan klev Caroline Strömberg fram i handlingen genom att först spela fram Emma Andersson till 2-2 målet och sedan själv göra 3-2 på ett skott utifrån. Innan paus kunde Kalix även utöka till 4-2 när Tanja Illarionova tog vara på ett felpass och behärskat kunde lägga in bollen i mål.
Under halvtidsvilan började det snöa ganska rejält och det var Kalix som utnyttjade det lite mer slumpartade spelet bäst. I 52:a minuten klev Caroline Strömberg fram igen och gjorde 5-2, återigen på pass från Emma Andersson. 6-2 kom på en retur och där var “yrvädret” Lova Rydell på rätt plats och vispade in bollen. Spånga skapade lite nerv genom att göra 6-3 och när annars brytsäkre lagkaptenen Ida Sandin åkte på en utvisning blev det lite spännande en stund, men bara lite för sedan kunde Tanja Illarionova på egen hand stressa försvarare i Spånga till misstag och sno bollen till både 7-3 och 8-3 och matchen var avgjord.
Matchen slutade som sagt 9-5 till Kalix Damer och vi gratulerar till första segern. Idag tycker jag att hela laget gjorde en stark insats och verkligen visade att laget har potential, fast man idag hade en medelålder så låg som på 14.7 år.
Grattis….
Kalix målskyttar idag: Tanja Illarionova 4, Caroline Strömberg 2, Emma Andersson 2 och Lova Rydell 1