partners-in-top

Vinst mot Bollnäs

I dagens match stod Bollnäs för motståndet, Bollnäs som låg platsen före i tabellen efter 2 vinster på sina 5 första matcher i årets serie. Så utgången av matchen var oviss och det skulle dröja långt in i matchen innan den var avgjord.

Bollnäs startade matchen bäst och kunde redan i 4:e matchminuten ta ledningen genom Sara Lindholm efter ett långt utkast av duktiga målvakten Josefina Voutilainen. Inte nog med detta utan i 11:e minuten utökade man ledningen till 0-2 återigen genom Sara Lindholm, men denna gång på hörna. Kalix försökte, men Bollnäs försvarade sig bra och reduceringen till 1-2 kom lite slumpmässigt på ett skott/inlägg från högerkanten som letade sig in i bortre burgaveln. Jag tycker att Kalix tog över matchen lite här, och hade någon chans när målfarliga Tanja Illarionova kom igenom, men hon hade inte riktigt flytet och 1-2 fortfarande. Tanja skulle revanschera sig på hörnan som kom i 31:a minuten och på en variant kunde hon lyfta in kvitteringen 2-2. Trots att Kalix trycker på kommer inga fler mål i halvleken utan 2-2 står sig.

Andra halvlek dominerar Kalix spelet och har flera chanser, men Bollnäs har en duktig målvakt som i matchen gör 17 räddningar, varav 12 i andra halvlek. Till slut kommer dock det förlösande 3-2 målet genom Tanja Illarionova på pass från Caroline Strömberg och vi hinner knappt jubla färdigt förrän Tanja snor bollen igen och gör 4-2. Det gick bara 42 sekunder mellan målen. Det känns som att Bollnäs är lite tröttkörda nu och då uppstår det misstag. Bollnäs försöker trots allt kämpa och sticker upp på några kontringar, men Kalix försvarar sig bra och en spelare som jag tycker får för lite beröm är liberon Elina Nilsson som håller ihop försvaret bra och spelar med ett stort lugn.

Vi får se ett mål till i matchen och återigen är det Tanja Illarionova, som bryter in från kanten och rundar målvakten och petar in 5-2.

5-2 till Kalix genom Tanja Illarionaova

Matchen slutar 5-2 till Kalix och pris till bästa spelare i Kalix går till Caroline Strömberg och i Bollnäs till målvakten Josefina Voutilainen.