partners-in-top

Stabil insats av Kalix Damer

När stora snöovädret lagt sig och vi skottat våra uppfarter rena igen så fick vi gå på bandy och se 2 lag som visat form på slutet. Det var Uppsala Bois U som kommit upp för match och som faktiskt slog serieledarna för halvannan vecka sedan med 3-2.

Detta skulle bli en jämn match över 90 minuter, där vi kanske mest imponeras av båda lagens försvar och målvakter som båda fick pris som matchens lirare i resp lag. Det var ändå Kalix som kom lite närmare målchanser men Tova Korpås-Anfält räddade chanserna lugnt och säkert. Det skulle dröja till 17 matchminuten då Kalix tilldömdes en straff som den bästa målchansen kom, men återigen gjorde Tova en fin räddning på straffen. Kalix fick dock revansch i 24:e minuten då Tanja Ilarionova kunde göra 1-0 på ett vinkelskott. Här tog Uppsala Time Out lite överraskande då de ändå håller uppe spelet bra. Kalix fortsätter att ha något mer framåt av spelet men något mer mål får vi inte se under första halvlek.

Andra halvlek hinner bara gå 50 sek innan Kalix ökar på sin ledning till 2-0 återigen genom Tanja Illarionova nu på pass från Emma Andersson. Kalix får sedan en utvisning, men håller uppe spelet bra fast Uppsala försöker skapa lite mer spel på Kalix halva. En av de duktiga yngre spelarna i Kalix, Emma Lambertsson slår sedan i 66:e matchminuten en fin långboll som Tanja plockar ner och rundar målvakten och lägger in bollen till 3-0.

Här rundar Tanja Illarionova målvakten och lägger in 3-0

Uppsala försöker spela framåt och när Kalix tappar boll på mittplanen är Uppsala snabba och får ett friläge men Katja Illarionova gör en fin räddning och det hela slutar “bara” med hörna för Uppsala. Matchen avgörs nog definitivt när Emma Andersson kontrar och hårt uppvaktad av två försvarare ändå får iväg ett backhandskott som letar sig in i bortre burgaveln och 4-0 på tavlan.

4-0 målet av Emma Andersson

Som sas tidigare blev det en jämn match med två bra försvar men Kalix var något vassare framåt och deras vana målskyttar Tanja Illarionova och Emma Andersson blir avgörande idag för utgången. 2 nya poäng och Kalix är på övre halvan för att stanna.