partners-in-top

P16 Kalix-Sandviken

I lördags tog P16 emot Sandvikens AIK i en direkt avgörande match om vem som skulle vinna serien U16B Norra. Förutsättningarna var följande innan matchen.
– Selånger var etta med 21 poäng med +31 i målskillnad
– Sandviken var tvåa med 20 poäng med +98 i målskillnad
– Kalix var trea med 20 poäng med +38 i målskillnad
Dvs alla hade möjlighet att ta hem seriesegern.

I andra matchminuten lyckade SAIK ta ledningen med 1-0. Sedan följde en lång period av missade hörnor och frislag från båda lagen innan tillslut Kalix kunde kvittera i 35 minuten 1-1 genom Tanja Illarionova (inlånad från Dam/F17). SAIK var dock snabb att återta ledningen i 37:e minuten (1-2) vilket också blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek fick SAIK börja med en man färre på plan då Isak Cronvall blev utvisad i 38:e matchminuten. Laget kunde ändå avancera och gå i från ytterligare 1-3 (minut 45), 1-4 (minut 47). Emil Stock (Kalix) lade då in en högre växel och kunde vispa in 2-4 (minut 50) och 3-4 (minut 55 på hörna). Spänningen steg igen…

I minut 63 fick SAIK en straff då Kalix Johan Henriksson fick ta till ojusta handlingar. Den satt i vänstra krysset och ställningen blev 3-5.

Kalix fortsatta att jaga och trots en man färre på planen kunde Tanja Illarionova reducera till 4-5 i minut 78. Vilket också blev slutresultatet denna dag och Sandviken blev årets seriesegrare i U16 B Norra.