partners-in-top

Jämn och spännande match mot Uppsala Bois

Kalix bjöd på finväder och minus 1 grad när man tog emot Uppsala Bois i den norra serien av Allsvenskan. Det hade också tagit sig 60 st till arenan och utgjorde dagens publik som bjöds på en spännande och välspelad match som dock slutade med förlust 3-5 för Kalix.

Kalix började optimistiskt med hög press och tryckte tillbaka Uppsala. På en långboll från Hanna Olsson kom Tanja Illarionova fri och gjorde inget misstag och 1-0 till Kalix redan i 6:e minuten.

Uppsala hämtade sig från detta och kunde i 16:e minuten kvittera genom duktiga Lina Alsén. Matchen har bra tempo men båda försvaren jobbar bra och det dyker inte upp så många heta målchanser förrän ett skott i 36:e minuten från Emma Andersson som lite turligt slinker in efter att målvakten varit på bollen och detta ger 2-1 till Kalix som också står sig till halvtid.

I andra halvlek kommer Uppsala ut lite mer resolut och tar tag i matchen och efter en hörna kan Clara Ringmar, vald till bästa spelare i Uppsala, slå in en retur och det är kvitterat. Uppsala fortsätter att driva spelet och Kalix tidigare press faller lite och detta leder till slut fram till en straff, Kalix försvarare nickade bollen i straffområdet, som dock Kalix målvakt Katja Illarionova räddade. Fortsatt spänning med en fördel Uppsala, men så sticker Kalix upp och kommer in i straffområdet där en Uppsalaförsvarare fäller Kalixspelaren och straff Kalix. Uppsala har också en duktig målvakt i Tova Korpås som revanscherade sig och räddade straffen .

Uppsala trycker på och kan ta ledningen och utöka den genom två tilltrasslade situationer framför Kalixmålet där i nämnd ordning Hanna Frick och Hanna Nygren gör 2-3 och 2-4. Läge för Time out Kalix och de försöker sedan att försöka lyfta lite fler bollar mot Uppsalaförsvaret, men dessa kan reda ut situationen och sticker istället upp och gör 2-5 i 86:e minuten. Kalix ger sig inte och på på ett skottpass kan Tanja Illarionova göra 3-5 i 89:e minuten och behåller spänningen matchen ut.

Vi får idag se en välspelad match där båda lag kämpar och bjuder upp till kamp med också en del fysiskt spel. Sett över hela matchen tycker jag Uppsala vinner rättvist, men det var ingen given seger. Matchens lirare i Kalix gick till målvakten Katja Illarionova.