partners-in-top

Första segern för damerna

Då har hemmapremiären klarats av och det innebar en seger med 3-2 mot Umedalen. Det började dock lite tveksamt och Umedalen , som för dagen fick klara sig utan avbytare, kunde göra både 0-1 genom Johanna Näsman och 0-2 genom Klara Stridsberg och det redan efter 7 minuters spel.

Kalix skulle dock komma tillbaka och replikerade snabbt i 9:e minuten till 1-2 genom en snygg styrning av Emma Lambertsson

Emma Lambertsson reducerar till 1-2

Minuten senare kom 2-2 lite turligt på skott av Jenna Nilsson. Det var en situation framför Umedalens mål och bollen studsade ut till Jenna som sköt och via en försvarare gick bollen i en båge över målvakten och i mål. Därefter tycker jag att Kalix tar över matchen och spelet är till största del på Umedalens planhalva, men det ska inte bli några fler mål under halvleken och det för att Umedalen försvarar sig bra. Sedan var Umedalen farliga i sitt kontringsspel, men kom inte heller till riktiga farligheter utan fick nöja sig med något skott på mål och någon hörna. Dags för kaffe och fika när Ronny Andersson blåste för halvtid.

Under Kafferasten började det snöa lite och detta påverkade spelet till en del i andra halvlek och det blev lite mer chansartat och inte lika fint spel som första halvlek bjöd på. Umedalen jämnar ut spelet och det blev lite av en nagelbitare om vem som skulle göra ett ledningsmål. Vi fick vänta till den 84:e minuten innan Emma Lambertsson gör sitt andra mål till 3-2 för Kalix genom ett fint skott från högerinner position. Umedalen tar omgående en Time Out och går för en reducering, men närmare än 2 hörnor kommer man inte och Kalix kan rida ut stormen och avgå som segrare i en tät match.

Eloge till Umedalen som kämpar hela matchen utan avbytare.