partners-in-top

Bra kämpat av damerna trots förlust

Då är årets hemmapremiär i Allsvenskan Dam Norra avklarad. För att ladda upp inför match hade Damlaget ordnat Paltlunch för oss intresserade matchbesökare och som vanligt med Palt….. tur att man inte skulle spela. Som vanligt när det ordnas lite extra så bjöd båda lagens tränare på idéer om hur man skulle vinna matchen och precis som de spådde blev matchen jämn.

Motståndare idag var ju Hammarby IF och de har startat serien med flera vinster, men Kalix brydde sig inte om det utan redan i 3:e minuten på en hörnvariant kunde Emma Andersson på assist från Caroline Strömberg vispa upp bollen i bortre gaveln och 1 – 0 på tavlan. Härlig start tyckte vi på sidan om, men vi hann knappt sluta jubla förrän Hammarby kom igenom på ett friläge, men blev fälld bakifrån och Keijo Hyvärinen, dagens domare blåste straff, en solklar sådan. Straffen slås och Katja Illarionova räddar, men Kalix får inte bort bollen och Sophia Wikström i Hammarby kan trycka in returen och 1-1. Därefter böljar spelet mycket fram och tillbaka med som jag tycker ett litet övertag för Hammarby, men ytterligare mål dröjer trots att båda lagen skapar ett flertal hörnor. Det är först i 39:e minuten som Hammarby efter en lite tilltrasslad situation kan ta ledningen genom Tove Eriksson och redan ett par minuter senare ökar Hammarby ledningen på hörnagenom Hilma Roos.

Efter ytterligare 3 hörnor som blir resultatlösa kan Keijo blåsa av och första halvlek är till ända.

Andra halvlek startar med lite högre press från Kalix och i 51:a minuten ser vi resultatet av detta när Emma Andersson kan sno bollen och åka igenom och reducera till 2 – 3. Kalix fortsätter att jaga och skapar lite halvchanser och vi väntar på en kvittering, men den uteblir. Det blir mycket kämpa på mitten fortfarande med en liten fördel Kalix tycker jag, även om Hammarby inte är ofarliga när de sticker upp. Många är hörnorna för båda lagen, totalt 28 st räknar vi in idag. I 80:e minuten ropar Kalix på straff, men domarna vinkar avvärjande och istället kontrar Hammarby och skjuter ett skott som Katja räddar, men på returen är Sanna Rinnbäck framme och petar in bollen och 2 – 4. Kalix tar Time Out och försöker lyfta upp spelet ytterligare för att ordna en reducering, men istället gör Hammarby 2-5 på hörna genom Olivia Dahlsten och matchen är avgjord. Jag tycker Kalix ska ha en eloge idag för sin kämpainsats hela vägen, men vi måste gratulera Hammarby som med något bättre skärpa i avsluten kunde gå segrande ur striden.