partners-in-top

Vinst över Härnösand

Ingen lång vila för Damerna som spelade klart gårdagsmatchen vid 18-tiden och avslag för andra matchen i helgen redan klockan 10 idag. Ska det bli ytterligare en vinst månntro ? Härnösand spelade mot Umedalen på uppvägen igår och förlorade med 3-1.

Matchen startar med några resultatlösa hörnor för båda lagen innan Emma Andersson i 11:e minuten kan göra 1-0 med ett skott utifrån. Kalix fortsätter att ha lite mer boll än Härnösand men inga heta chanser. Härnösand åker på en utvisning i 26:e minuten och redan i 27:e minuten kan Emma Lambertsson ta sig fram centralt, får ett slag och grimaserar illa, men fortsätter och skjuter 2-0 med ett skott i högra krysset. Snyggt ? Javisst… Direkt tar Härnösand en Time Out och samlar styrkorna. 4 minuter därefter reducerar de till 2-1 genom Märta Uebel. Spelet går lite fram och tillbaka men det ska visa sig att Kalix är lite bättre att ta tillvara chanserna och Emma Andersson kan utöka Kalix ledning till 3-1 i 44:e minuten och alldeles innan paus får Noomi Valikainen göra sitt första mål i Kalixtröjan fram till 4-1 i efterspelet av en hörna.

Andra halvlek kommer att präglas av att Härnösand är det mer spelförande laget och har en del chanser, men Katja Illarionova i Kalix mål spelar säkert och blir noterad för flertalet räddningar. Härnösand får dock tilldömt sig en straff i 60:e minuten efter att Kalixspelare ruffat på Härnösands anfallare nere vid kortlinjen nära målet. Straffen skjuts över. Det är först i 77:e minuten som Härnösand reducerar till 4-3 på ett skott utifrån som smiter in lågt till vänster, kanske att Katja skulle tagit den. Målskytt Lina Modig.

Härnösand vill givetvis försöka komma ikapp och det blir lite spännande när de gör 4-3 på en hörnretur i 93:e minuten, men de ska inte hinna med något mer mål utan matchen slutar 4-3 till Kalix. 2 nya poäng på kontot. Utsedda till matchens lirare blir i Kalix Natalie Strömberg och i Härnösand lagkaptenen Moa Nyberg.