partners-in-top

Vinst och förlust på bortaresan.

Kalix damer har denna helgen varit på resa i “Mellansverige” d v s Östersund och Härnösand. Lördagens match blev ett bakslag, där man möjligen saknade Clara Ulvemark och Sara Nordqvist som inte deltog. Östersund var verkligen på hugget och Amanda Aldengård hade gjort både 1-0 och 2-0 redan efter 2:23. Riktig kalldusch. Och det blev än värre då Amanda spelade fram Stellan Paulsson till 3-0 i 12:e minuten. Kalix tar Time-out i 18:e minuten, men lyckas inte reducera utan Amanda och Stellan gör både 4-0 och 5-0 innan halvleken är över.

Andra halvlek blir något bättre för Kalix som kan göra 5-1 i 51:a minuten på straff genom Natalie Strömberg men idag kommer man inte närmare. Östersund tar båda poängen idag. Bara att ladda om för söndagens match.

Andra matchen för helgen går mot Härnösand. Det börjar inte så bra då Härnösand gör 1-0 i 12:e minuten genom Isabella Köhn. Men det ska bli bättre. Elina Nilsson gör 1-1på hörna i 40:e minuten vilket står sig till halvlek.

I andra halvlek kan Noomi Valikainen ge Kalix ledningen med 1-2 i 58:e minuten på pass från Linnea Sandberg. Kalix vinner hörnmatchen med 8-5 men det är först i slutet av matchen man avgör genom 1-3 av Ida Sandin och 1-4 av Emma Andersson och 2 poäng bärgade.