partners-in-top

Två mardrömsperioder knäckte Kalix i Lidköping

Det var upplagt för finbandy i Sparbanken Lidköping Arena. Fina förhållanden i kanske Sveriges bästa inramning.

Tyvärr blev det en match vi snabbt vill glömma.

Christofer Norin hade stor show och kunde titulera sig matchvinnare genom sina fyra mål och ett assist. Det var också han som inledde målskyttet i den 10:e matchminuten.

Därefter hann Johan Sundquist med att kvittera till 1-1 innan det som skulle bli den första mardrömslika perioden inföll. Inom loppet av sex minuter gjorde hemmalaget inte mindre än tre mål och Kalix viftade på domaren för att påkalla timeout. Resterande del av halvleken spelade Kalix upp sig och kunde även reducera till 4-2 innan halvtidsvilan.

Anders Berg, huvuddomare för dagen, satte pipan i munnen och blåste igång den andra halvan. Fem minuter senare hade han fyllt pipan med luft, inte en utan tre gånger, och Lidköpings AIK hade punkterat matchen med att åka iväg till 7-2. Bland annat slog man in två snabba hörnmål direkt i inledningen.

Det blev inte den defensiva uppryckning som hade krävts mot ett för dagen väldigt spelskickligt LAIK. Vi tar nya tag redan idag då vi möter Åby/Tjureda vid den litet underliga tiden 11:30. Två nya poäng står på spel och det är ett revanschsuget Kalix Bandy som intar planen idag.