partners-in-top

Tufft motstånd när Västanfors bjöd upp till dans

I den kanske jämnaste allsvenska serien någonsin var det inte helt oväntat att tabelljumbon Västanfors IF, med blott 3 poäng på kontot, skulle sälja sig dyrt i lördagens match. Den säkra hemmasegern på Kalix IP med 10-2 i början av november var som bortblåst när Fläkten kämpade vilt för att utöka poängskörden.

Första halvlek bjöd på ett böljande spel där lagen ägde bollen periodvis. Raden av utvisningar var lång (hela fem stycken) under första rundan vilket ryckte sönder matchen en aning.

-Vi drar på oss för mycket utvisningar som gör att det blir extra jobbigt, säger Tommy Andersson, assisterande tränare i Kalix Bandy. Men vi reder ut dem matchen igenom med lugn.

Kalix ådrog sig totalt fem tiominutersutvisningar under matchen.

Johan Sundquist inledde med att göra 1-0 i matchens 5:e minut och drygade ut ledningen till 2-0 ca tio minuter senare. Västanfors kunde dessvärre reducera när knappa fem minuter återstod till halvtidsvilan, detta genom Johan Söderström.

När huvuddomaren, Gustav Ingolfsson, blåste igång den andra halvleken var det ett spelförande Kalix Bandy som intog Västanfors IP. Jimmy Berglund utökade ledningen genom att dundra in en straff efter en dryg kvart.

Kalix kunde kontrollera matchen fram till den 74:e minuten då man ådrog sig ytterligare tid på botbänken när Jonathan Johansson förpassades dit efter slag på motståndarens skridskor. Västanfors arbetade sig in i matchen och fick hjälp på traven när Albin Ekström gjorde Jonathan sällskap i utvisningsbåset några minuter senare.

-Äh, det var en rätt bra känsla matchen igenom, säger Viktor Lundbäck, mittfältare i Kalix. Det känns som att vi har relativt bra kontroll i 90 minuter.

Västanfors lyckades dock skapa en del oreda i Kalixförsvaret när man valde att lyfta högt under matchens slutskede. Hemmalaget lyckades även med att missa två av tre straffar.

-Ja, och de skadar oss också några gånger då vi släpper in dem för enkelt centralt på egen planhalva, fortsätter Viktor.

Tommy Andersson fyller i:

-Vi är nöjda med poängen men det är mer en karaktärsseger än ett bländande skönspel som ligger bakom.

Kalix får ladda batterierna då Katrineholm Bandy står på andra sidan planhalvan under morgondagen. Avslag sker 14:00 och du följer matchen på Elitrapport.

-Det var skönt att äntligen få hurra för en seger! Det var ett tag sedan sist, avslutar Viktor Lundbäck.