partners-in-top

Förlust mot Umedalen

Det brukar vara jämna matcher mot Umedalen så också idag. Umedalen hade med sig endast 11 spelare så någon rast kunde det inte bli för spelarna förutom på utvisningsbänken, men där var dom inte allt för ofta.

Nu till matchen. Det blev en målsnål match kan sägas redan nu, även om båda lagen försökte spela framåt. Försvaren och målvakterna gjorde allt dom kunde för att hålla anfallarna på utsidan och det slutade allt som oftast med hörna. Totalt 20 st kunde vi räkna in, men ingen resulterade i mål. Enda målet i första halvlek kom istället efter ett frislag där det blev rörigt framför Katja Illarionova i Kalix mål och Ida Bäckström kunde trycka in 0-1 till gästerna i 16:e minuten.

Kalix mönstrade ett nyförvärv i Noomi Valikainen, finsk spelare som bl a varit uttagen i finska ungdomslandslag. Det märks att hon har mycket spel i sig, men idag var hon inte riktigt vän med bollen och chanserna uteblev, men kommer vara nyttig i Kalix anfall framöver. 0-1 står sig halvleken ut och lite vila framför allt för Umedalen.

I andra halvlek försöker Kalix trycka på mer framåt, men Umedalen försvarar sig förträffligt och Kalix får nöja sig med en och annan hörna och skott utifrån. Detta blir dock inga svårigheter för Elin Bäckström i Umedalens mål som agerar lugnt och säkert. Hennes långa utkast gör att de får ett antal kontringslägen och hade inte hennes kollega i Kalix mål, Katja Illarionova spelat lika säkert hade dagens resultat varit ett helt annat. Katja blev också utnämnd till Kalix bästa spelare och det är bara att hålla med.

10 minuter in i andra halvlek kontrat Umedalen och Ida Bäckström kan göra sitt andra mål för dagen till 0-2 på pass av Meya Wikström. Från sidan tänker man att Kalix ska kunna komma tillbaka i matchen för spelarna i Umedalen borde tröttna snart, men vad fel vi skulle få. Umedalen spelar smart och försvarar sig förträffligt och sticker upp i sylvassa kontringar, men får inte in något mål på duktiga Katja. Med 6 minuter kvar kommer chansen för Kalix då man blir tilldömd straff. Straffen räddas dock av Elin Bäckström.

Straffräddning av Elin Bäckström

Umedalen fortsätter att kontra och kan i 87:e minuten trycka in 0-3 genom Tyra Grönlund på pass av Annie Hattinger och det blir också slutresultatet.

Bästa spelare i resp lag blir Katja Illarionova, Kalix och Ida Bäckström, Umedalen