partners-in-top

Förlust för Damerna i Umeå

Umeå bjöd på strålande sol och en temperatur kring nollan när Kalix Damer gjorde första matchen på denna bortaresa. Jag pratade med Johan Lambertsson, en av ledarna i Kalix innan matchen och han påminde om att det brukar var jämna matcher mellan Kalix och Umedalen och han skulle få rätt idag också.

Matchen började som många matcher att lagen kollar lite vad som kan väntas men det skulle bara dröja till den 8:e matchminuten när Tyra Grönlund i Umedalen plockar ner ett långt utkast och kunde överlista målvakten i Kalix Katja Illarionova och göra 1-0. Vi behövde inte vänta speciellt länge på 2-0 återigen efter ett friläge av Tyra Grönlund men den här gången på framspelning av Meya Wikström. Trots att det är tidigt i matchen känns det lite uppförsbacke för Kalix.

Kalix försöker ändå att spela bandy och försöker både komma runt på kanterna och i mitten och i 25:e minuten får Tanja Illarionova ett friläge och gör en dragning åt höger och lägger bollen under målvakten och vi har 2-1 på tavlan. Spelet fortsätter vara jämnt och Umedalen har också sina chanser och båda lagen skapar hörnor, men som oftast blir resultatlösa. I 39:e minuten får Umedalen ett frislag och Kalix en utvisning när en Kalixspelare tvingas fälla en motståndare. Frislaget resulterar i 3-1 genom Klara Stridsberg trots 4 spelare i muren. Det händer inte så mycket mer innan halvtidsvilan utan 3-1 står sig.

I andra halvlek försöker Kalix spela lite rakare och försöker både lyfta och slå raka bollar för att nå anfallarna men för det mesta är inte precisionen riktigt där idag. Tanja Illarionova och Hanna Olsson får dock frilägen under andra halvlek men målvakten i Umedalen Elin Bäckström är med på noterna och räddar.

Umedalen försöker givetvis också spela framåt och inte bara försvara sin ledning och har också något friläge, men där räddar Kalix målvakt Katja Illarionova förtjänstfullt. Kalix tar Time Out i den 73:e minuten men skapar egentligen inte så mycket mer efter det trots att man försöker lyfta in bollar mot mål främst genom Emma Lambertsson.

När slutsignalen ljuder har vi fortfarande 3-1 till Umedalen och som matchen var så kan man inte säga att det var helt orättvist ändå. För Kalix fortsätter bortaresan med match imorgon mot Härnösand.