partners-in-top

Damerna vinner sista

Efter förra bortaresan som inbringade två förluster fanns nog revanschlusta i laget. Det brukar vara tuffa matcher mot Umedalen och i förra årets möte i Umeå blev det förlust.

Kalix får chans från straffpunkten i 11:e minuten men inget mål, istället kan Umedalen ta ledningen på en hörna i14:e minuten till 1-0. Kalix får ytterligare en chans från straffpunkten i 29:e minuten men inget mål denna gång heller och 1-0 står sig till halvlek.

Umedalen får en utvisning tidigt i andra och om det är det som påverkar eller inte så gör i alla fall Emma Lambertsson 1-1 i 50:e minuten. Stärkta av målet så ökar Kalix ledningen till 1-2 på hörna genom Ida Sandin i 53:e minuten. Umedalen får också chans från straffpunkten i 58:e minuten men de lyckas inte heller göra mål. På 16 minuter blir det nu 5 utvisningar, 3 till Kalix och 2 till Umedalen, men ingen lyckas utnyttja tillfället. Istället kan Emma Andersson göra 1-3 i 85:e och det blir också slutresultatet i sista seriematchen för i år.

Emma Andersson blir utsedd till bäste spelare i Kalix.